Blog Begeleiding bij Maaike

Blog & nieuws

Online werkbladen van bij Maaike.

Online werkbladen van bij Maaike

Lees meer

WijzerVanDaan en Begeleiding Bij Maaike voor spelling- en rekenproblemen.

Lukt het maar niet om bepaalde spellingregels te automatiseren? Is er een onderdeel bij het rekenen waarbij je constant vastloopt?
Of misschien een combinatie van factoren waardoor je gefrustreerd raakt tijdens het leren? Dan kan een steuntje in de rug net datgene zijn wat nodig is om weer tot leren te komen.

Lees meer

Waardevolle samenwerking team WPC en Bij Maaike

Vanaf nu is Begeleiding bij Maaike ook in Winsum. Door de samenwerking met Westerweelde Pedagogisch Centrum is vergoede dyslexie onderzoek en behandeling nu ook in Winsum mogelijk. Lees er alles over in de nieuwsbrief.

Bekijk brochure

Van 2017 naar 2018

Allereerst voor iedereen nog de beste wensen voor 2018! 2017 was voor mij een bijzonder jaar, in augustus werd onze lieve Marlou geboren! De maanden daarvoor stonden in het teken van rustiger aan doen door de zwangerschap, gelukkig heb ik hier van ouders en scholen veel begrip voor gekregen. Dank daarvoor!

Lees meer

Het stoplicht

Het stoplicht, iedereen kent het wel. Bij rood stop je, bij oranje twijfel je en bij groen mag je lopen, fietsen of rijden. Ik gebruik het stoplicht vaak met kinderen en ouders. En nee, niet als stoplicht zoals we dat in het verkeer gebruiken. Ik gebruik hem op twee manieren.

Lees meer

Stampdag 2016

Stampdag is een dag voor ieder kind van af groep 1 t/m 8! Een leuke, plezierige en leerzame dag! Een dag om nooit meer te vergeten!

Lees meer

Bewegend leren

Bewegend leren? Wat is dat nou eigenlijk?

Lees meer

Moeders in Groningen

Lees hier het interview over Begeleiding Bij Maaike van Moeders in Groningen.

Lees meer (nieuw tabblad)

Gevoelens

Gevoelens iedereen heeft en kent ze. Het ene gevoel is leuk en het andere gevoel niet. Veel kinderen vinden het moeilijk om verschillende gevoelens te herkennen. Vooral wanneer deze kinderen negatieve/faalangstige gedachten hebben.

Lees meer

Frustratie bij kinderen & ouders

Al een tijdje gaat het niet zo goed op school. Samen met de meester of juf en thuis wordt er van alles geprobeerd en veel geoefend, maar het lukt niet, het gaat niet beter of makkelijker.

Lees meer

Coronaupdate

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus.

Lees meer

Bedankt!

Een jaar geleden schreef ik mijn bedrijf Orthopedagogische Begeleiding Bij Maaike in bij de kamer van koophandel.

Lees meer

Dyslexie

Deze week ben ik gestart met dyslexie behandelingen, niks nieuws voor Begeleiding bij Maaike kan je denken, want ik heb 3,5 jaar lang dyslexie behandelingen in loondienst gegeven. Maar JA het is totaal anders! En wat ben ik blij dat het zo anders is.

Lees meer

Spelling Stampen

De bomen of bommen hebben taken of is het takken? Heeft je kind moeite met de spelling regels? Met name woorden met een lange- of een korte klank? (bomen/bommen?) Lukt het niet om de spellingregels te onthouden? Of kan je kind ze wel onthouden, maar niet toepassen? Levert het oefenen van de regels frustratie op? Wil je kind graag de spelling regels leren? En goed toe kunnen passen?

Lees meer

Tafels Stampen in DVHN

Lees hier het interview over Tafels Stampen in het Dagblad van het Noorden.

Lees meer (nieuw tabblad)

Tafels Stampen

6 x 8 = ? Heeft je kind het antwoord niet meteen paraat? Telt je kind op de vingers? Heeft je kind meerdere denkstappen nodig om antwoord te  geven op deze keersom? Lukt het niet om de tafels te onthouden? Levert het stampen van tafels frustratie op? Wil je kind graag de tafels leren?

Lees meer

Ga je mee op reis

Ik hou enorm van reizen en ben al op veel mooie en bijzondere plekken geweest. Zo gaande weg ben ik er achter gekomen dat reizen en kinderen begeleiden eigenlijk hetzelfde zijn en daarom vind ik beide ook zo leuk om te doen.

Lees meer

Contact

Maaike Overeem MSc. Orthopedagoog
06 57 84 76 78
info@begeleidingbijmaaike.nl
KvK-nummer 65067851

Lid van