Over Maaike

Ook ik zou graag iets meer over iemand willen weten, voordat ik er een hulpvraag neerleg. Ik zal je daarom hieronder kort iets over mezelf vertellen.

Na mijn HBO opleiding Sociale Pedagogische Hulpverlening (SPH) ben ik Orthopedagogiek gaan studeren aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Tijdens deze studie heb ik voor de specialisaties Leerproblemen en Jeugdzorg gekozen. Gedurende mijn stage bij het Voortgezet Speciaal Onderwijs cluster 2, werkte ik met kinderen met een taalontwikkeling stoornis. Deze stage werd omgezet in een aanstelling.

 

Na deze baan ben ik als orthopedagoog & dyslexiebehandelaar aan het werk gegaan in dienstverband. In de zomer van 2015 ik afscheid genomen van deze baan om samen met mijn vriend te reizen. Wij hebben Thailand, Australië en Nieuw-Zeeland bezocht. Een prachtige ervaring. Na deze geweldige reis ben ik mijn praktijk gestart en heb ik daarnaast 2 jaar als school maatschappelijk werker en preventief jeugdwerker binnen het CJG in Emmen gewerkt.  Sinds december 2017 heb ik deze baan opgezegd om volledig zelfstandig verder te gaan. Het geeft mij de kans alle kennis die ik door mijn opleidingen en werkervaring heb opgedaan te combineren.

Ik ben er van overtuigd dat ik mijn liefde en zorg voor kinderen op deze manier nog beter in kan zetten. Want naast alle theoretische kennis die ik tijdens mijn studie, cursussen en opleidingen opdeed, is het even belangrijk dat ik van mijn werk hou. Bij mijn werk betekent dit, dat je van kinderen geniet, dat hun ontwikkeling je fascineert en dat je elk kind als een individu ziet met alle recht op geluk.

Ik woon in Winsum samen met mijn vriend en onze dochters Marlou & Phileine. Ik ben ook graag op reis, speel met veel plezier een bordspel en ben ook nog creatief (en dat is een fijne eigenschap als je met kinderen werkt). Ik ben fan van Terschelling, ik hou van het strand en de duinen.

Maar genoeg over mij, het is mijn passie jullie, het kind en zijn/haar naaste omgeving, te helpen. Dus neem maar snel contact op, zodat we elkaar kunnen ontmoeten