Ervaringen

Ervaringen

Moeder

Allereerst vind ik dat Maaike makkelijk contact maakt met mijn zoon. Een goede band vind ik belangrijk. Onze zoon ziet tijdens de dyslexie begeleiding steeds dezelfde persoon, dit vind ik belangrijk voor de vertrouwensband tussen kind en begeleider. Doordat steeds dezelfde persoon hem begeleidt weet hij ook welke aanpak hij kan verwachten en kunnen afspraken tussen hem en Maaike goed afgestemd worden.

Daarnaast vond ik het fijn dat Maaike bij hem op school kwam. Op deze manier kreeg hij de begeleiding in zijn eigen veilige omgeving en kostte het hem minimale lestijd van de regulier lessen. Daarbij komt ook dat Maaike goed af kon stemmen met de lesgevende leerkrachten van onze zoon. De aanpak van spelling kon op deze manier afgestemd worden op de methode van de school en de leerlijn van onze zoon. De overleggen tussen ons als ouders, de leerkrachten, de ib’er en Maaike konden na schooltijd op school plaatsvinden. Dit was voor ons ouders en voor de leerkrachten erg fijn. De afstemming was doordat Maaike op school kwam makkelijker.

Wat ook fijn was is dat naast de specifieke dyslexie begeleiding ook ruimte was voor zijn aanpak en gevoelens die hij had bij de dyslexie. Zo is hij een lange tijd erg verdrietig/boos geweest omdat hij dyslexie had. Maaike nam ook voor deze gevoelens de tijd en dat hielp hem.

Als laatste ging de communicatie tussen ons en Maaike heel prettig.

Moeder

Nu een paar weken na de begeleiding van Maaike, gaat het nog steeds zo goed met haar! Ze is vrolijker en minder onzeker. Ik heb een ander kind.

Docent

Ik vond het heel goed werken dat je op school kwam, zo hadden we direct overleg. Ik denk dat mijn leerling  ook mede door de samenwerking en de korte lijntjes zo vooruit is gegaan.  Top!  

Moeder van Hester

Maaike is een heel plezierig en open persoon. De klik tussen Hester en haar was er meteen. Ik had geen hoge verwachtingen voorafgaand, maar wel het idee dat als er een bepaald probleem met Hester haar rekenen was dat Maaike dat zou ontdekken. Al gauw bleek dat Hester met een beetje meer aandacht over haar onzekerheid en aversie tegen rekenen (omdat het vaak niet lukte) heen was en het rekenen (zeker bij Maaike) echt leuk begon te vinden.

Moeder, 41

Maaike is iemand die kijkt naar het kind en niet naar de lesstof.  

Kim, 9 jaar

Maaike heeft mij veel geleerd. Het is nu allemaal een stuk makkelijker.

Moeder, 41

Maaike Overeem heb ik leren kennen als de orthopedagoog voor mijn dochter Step. Gedurende anderhalf jaar heeft zij haar uitstekend begeleid in het leren omgaan met haar dyslexie. Toen Maaike vroeg of wij mee wilden doen aan ReAttach heb ik geen moment  geaarzeld, puur afgaan op haar persoonlijkheid en integriteit. Het programma / / techniek / methodiek vond ik zeer interessant en ik wilde het
zelf ook ervaren. Het hele gezin heeft deelgenomen aan het programma, ieder met  afzonderlijke sessies en hun eigen problematiek. Van een ieder kan ik zeggen dat er significante verschillen waren na afloop.....en dit keer is dat geen loos reclamepraatje maar echt waar. Wat zo fijn is voor kinderen dat ze niet veel hoeven te zeggen, ze mogen zitten, handjes neerleggen en Maaike neemt ze in gedachten mee op reis. En met die gedachten gaan ze ruimte maken voor wat je nodig hebt/ wat je ruimte kan geven etc. Mooi programma, aanrader!!!

Moeder

Beste Maaike, nu naar een hele tijd nog eens bedankt, dat jij met je onderzoek mee voor hebt gezorgd, dat onze dochter wel in de plusklas mee kan doen. Zij is er zo blij mee. En wij waren zeer onder de indruk van de complexiteit van jouw onderzoek en jouw betrokkenheid met ons meisje.

Onze dochter heeft gisteren zonder stress deel I van cito rekenen afgemaakt binnen de tijd die er voor gepland stond. Wat een verandering ten opzichte van twee jaar of een jaar geleden...

Reacties van kinderen

Ik vraag de kinderen altijd wat ze geleerd hebben en om tips & tops. Hieronder een aantal antwoorden:

  • Niks veranderen, het is prima zo
  • De kopjes thee waren fijn
  • Ik heb geleerd om te gaan met spannende en moeilijke situaties
  • Je bent altijd zo vrolijk en enthousiast
  • Ik heb geleerd om om hulp te vragen
  • Jij hebt ervoor gezorgd dat ik in de klas een reken opzoek boek mocht gebruiken
  • De spelletjes vond ik erg leuk
  • Ik begrijp de spellingregels nu beter
  • Ik heb weer plezier en vertrouwen in rekenen gekregen

Jongen 9 jaar

Ik heb wat van jou geleerd Maaike. Ik was vorige week weer bang dat ik mijn schoolwerk niet af zou krijgen, maar het lukte mij om niet bang te zijn, niet te gaan huilen en toen moest ik aan jou denken, want jij hebt mij dit geleerd!

Hester 11 jaar

Ik vond de breuken/reken begeleiding erg gezellig en handig en ik heb veel geleerd. Maaike is geslaagd als lerares :-)

Nadiene, 10 jaar

Maaike is iemand die: Heel goed naar je luistert.Je kan het overal over hebben. Ze is lief. Als je iets vertelt gaat ze niet gapen, dus ze luistert echt naar je. Ze is goed in wat ze doet en blijft kalm.

Moeder van 10 jarige zoon

Maaike heeft geholpen bij de dyslexie van onze zoon en ze heeft zijn zelfvertrouwen vergroot. Onze zoon is erg goed geholpen!

Moeder over Tafels Stampen

Onze dochter vond het erg leuk. Ze vond het eerst wat spannend, wat al gauw wegviel en wilde de 2e keer erg graag heen. Apetrots op haar diploma! Het was een leuke speelse manier van leren met respect voor de kinderen en wat ze nog moeilijk vinden. Sfeer gezellig en fijne voorwaarden om goed te kunnen leren. Bedankt!

Ouders Nadiene

We hebben Maaike mogen leren kennen als een vrouw met een warme persoonlijkheid. We hebben veel aan haar gehad. We vinden deze woorden bij haar passen. Spontaan, oprecht, vrolijk, eerlijk, enthousiast, flexibel, lief en zorgzaam. Kortom een vrouw die haar werk vol liefde en met passie doet!

Moeder, 35

Onze zoon gaat erg vooruit en dat komt door Maaike. Haar manier van werken, haar enthousiasme en haar geduld hebben een goed effect op hem. Vanaf het begin had onze zoon een klik met Maaike. Het huiswerk wat hij moest maken heeft nooit tot problemen geleid, het gaf structuur. 

Contact

Maaike Overeem MSc. Orthopedagoog
06 57 84 76 78
info@begeleidingbijmaaike.nl
KvK-nummer 65067851

Lid van