Sociaal Emotioneel

Als je alles nog beter dan best wilt doen, voel je spanning. Ook al weet je dat het helemaal geen zin heeft om je er zo druk om te maken, toch gebeurt het.  Dat gevoel kan heel erg in de weg zitten en vaak kun je daar dan alleen nog maar aan denken. Dat gevoel is moeilijk aan te wijzen en weg te halen en dat maakt het ook zo lastig allemaal, want veel liever ben je vrolijk en hou je je met leuke dingen bezig. We noemen dit  ‘Faalangst’, maar Maaike noemt het liever ‘de wens om het beter dan best te doen’. Als jij zo graag alles zo goed wilt doen om aan alle verwachtingen te voldoen, dan kan dit wel eens omslaan in gepieker. En als dat gepieker zo groot wordt, gaat het je in de weg zitten.

Iedereen vindt het wel eens moeilijk om zichzelf te zijn in een groep. En misschien is het ook wel een van de moeilijkste dingen in ons leven, want elke kind en elke volwassene reageert weer anders. Er zijn mensen die jij goed begrijpt, maar er zijn ook mensen waar je helemaal niets van snapt. Als er te veel mensen om je heen zijn waarmee jij moeilijk kunt praten, spelen of werken (meesters, juffen, klasgenootjes), dan mag je daar best verdrietig om zijn!

Gelukkig hoeft je verdriet (boosheid of angst) niet lang te duren, want Bij Maaike kun je leren hoe je op een fijne manier met anderen de dag door brengt. Want wat is er nu leuker om met plezier naar school te gaan, te spelen en te lachen met anderen? 

Waarvoor en waarom je deze gevoelens hebt, is helemaal niet belangrijk. Daar komen we samen wel achter. Wij gaan het samen onderzoeken en jouw gedachten uit de knoop halen. Eigenlijk word jij jouw eigen ‘gevoelsspecialist’. Je leert wat er precies met je gebeurt en wat je kunt doen om spannende dingen minder spannend te laten worden. Je zult jezelf nog eens versteld doen staan met wat je daarna allemaal durft op en aan te pakken!

Je mag Bij Maaike komen, maar Maaike kan jou ook opzoeken thuis of op school.

Mail of bel gerust voor meer informatie met Maaike

Contact met Maaike

Heeft u nog vragen? Wilt u meer informatie? of een gratis kennismakingsgesprek? Vul dan het formulier in en Begeleiding Bij Maaike neemt binnen 24 uur contact op met u.

Bedankt, uw aanvraag is verzonden. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Met vriendelijke groet,

Bij Maaike

Helaas, er is iets mis gegaan. Probeer het a.u.b. nogmaals. Onze excuses voor het ongemak.

Contact

Maaike Overeem MSc. Orthopedagoog
06 57 84 76 78
info@begeleidingbijmaaike.nl
KvK-nummer 65067851

Lid van