Rekenen

Zijn cijfers niet jouw grootste vrienden? Begin jij al te zuchten als jouw juf of meester je vraagt het rekenwerk te pakken? Snap je niet waarom sommige kinderen rekenen leuk vinden en na een keer uitleggen de sommen al kunnen maken? Dan is het vast een goed idee dat je een afspraak maakt Bij Maaike.

Want Bij Maaike komen meer kinderen die gruwelen van rekenen.   Maaike gaat kijken wat er in jouw hoofd gebeurt als jij rekent, wat je moeilijk vindt en wat je makkelijker afgaat. Na een testje en overleg met jouw juf of meester, wordt er een plan, speciaal voor jou, gemaakt. Als jij en je ouders dit plan goed keuren, gaan we samen aan de slag. Al snel merk je dat je het rekenen beter onder de knie krijgt, je kunt de rekenregels beter onthouden en toepassen. Pas maar op dat je rekenen nog leuk gaat vinden!  

Voor kinderen met rekenproblemen of dyscalculie werkt Begeleiding Bij Maaike met de methode Reken remedie. De methode Reken Remedie werkt met de volgende  5 uitgangspunten, waardoor reken problemen worden verholpen:

- Rekenen aanleren  per onderdeel
- Gebruik maken van het  visuele vermogen  om informatie op te slaan, op een manier die ook daadwerkelijk blijft hangen.
- Eén manier  van uitrekenen aanleren
- Stapsgewijs  werken
- Het  leren gebruiken  van kladblaadjes en rekenmachines  

In de klas worden de reken onderdelen door elkaar aangeboden, maar na het werken met Reken Remedie weet je kind hoe hij/zij bepaalde problemen aan moet pakken en is het geen probleem meer om alle reken onderdelen door elkaar te maken.

Wil je meer informatie over de methode Reken Remedie? Vul dan hieronder het contactformulier in. Dan ontvangt u via de mail de Reken Remedie brochure.


Tussen de sessies door, mag je thuis oefenen. Maaike houdt je leerkracht(en) op de hoogte van de vorderingen en blijft met ze in contact tijdens het begeleidingsproces.  
Een begeleidingstraject als hierboven beschreven, duurt gemiddeld tien sessies.

Mail of bel gerust voor meer informatie met Maaike.

Contact met Maaike

Heeft u nog vragen? Wilt u meer informatie? of een gratis kennismakingsgesprek? Vul dan het formulier in en Begeleiding Bij Maaike neemt binnen 24 uur contact op met u.

Bedankt voor uw reactie.
Begeleiding Bij Maaike neemt zo snel mogelijk contact met u op.

Bij Maaike

Helaas, er is iets mis gegaan. Probeer het a.u.b. nogmaals. Onze excuses voor het ongemak.

Contact

Maaike Overeem MSc. Orthopedagoog
06 57 84 76 78
info@begeleidingbijmaaike.nl
KvK-nummer 65067851

Lid van