Sociale vaardigheidstraining

Iedereen vindt het wel eens moeilijk om zichzelf te zijn in een groep. En misschien is het ook wel een van de moeilijkste dingen in ons leven, want elke kind en elke volwassene reageert weer anders. Er zijn mensen die jij goed begrijpt, maar er zijn ook mensen waar je helemaal niets van snapt. Als er te veel mensen om je heen zijn waarmee jij moeilijk kunt praten, spelen of werken (meesters, juffen, klasgenootjes), dan mag je daar best verdrietig om zijn! Gelukkig hoeft je verdriet (boosheid of angst) niet lang te duren, want Bij Maaike kun je leren hoe je op een fijne manier met anderen de dag door brengt. Want wat is er nu leuker om met plezier naar school te gaan, te spelen en te lachen met anderen? 

Samen met andere kinderen, die hetzelfde ervaren als jij, gaan we praten, spelen en oefenen. We leren bijvoorbeeld onze mening te vertellen en naar die van anderen te luisteren. We nemen problemen die we tegen zijn gekomen als voorbeeld en gaan samen op zoek naar oplossingen. En zo pakken we nog meer thema’s op die er voor zorgen dat jij het makkelijker gaat  het anderen om te gaan.  Je gaat misschien wel uit zien naar het schoolreisje, in plaats van je druk om die dag te maken!

Bij Maaike kun je alleen terecht, maar ook met een groep (bijvoorbeeld klas- of schoolgenoten). De training bestaat uit 10 sessies en een bijeenkomst voor de ouders, verzorgers of leerkrachten. Tussen de sessies door mag je thuis aan de slag met enkele kleine opdrachten.

Je mag Bij Maaike komen, maar Maaike kan jou ook opzoeken thuis of op school.

Mail of bel gerust voor meer informatie met Maaike

Contact met Maaike

Heeft u nog vragen? Wilt u meer informatie? of een gratis kennismakingsgesprek? Vul dan het formulier in en Begeleiding Bij Maaike neemt binnen 24 uur contact op met u.

Bedankt, uw aanvraag is verzonden. Wij nemen z.s.m. contact met u op.

Met vriendelijke groet,

Bij Maaike

Helaas, er is iets mis gegaan. Probeer het a.u.b. nogmaals. Onze excuses voor het ongemak.

Contact

Maaike Overeem MSc. Orthopedagoog
06 57 84 76 78
info@begeleidingbijmaaike.nl
KvK-nummer 65067851

Lid van